/album/a14/a8-jpg4/
/album/a14/a9-jpg4/
/album/a14/a10-jpg5/
/album/a14/a11-jpg4/
/album/a14/a12-jpg1/
/album/a14/a14-jpg3/

Poloha na mapě

MTB TRILOGY, aneb čtyři dny na horských kolech v krajině Broumovska

03.07.2016 10:00

Etapový závod horských kol MTB Trilogy se koná na Broumovsku ve dnech 3. – 6. 7. 2016. Centrem dění jsou Teplice nad Metují, jedna z bran do nádherného pískovcového města Adršpašsko-teplických skal. Ve městě je start, cíl i zázemí závodu, který je vypsán pro dvě disciplíny - MTB maraton a ENDURO. Jednotlivé trasy vedou převážně terénem, který ocení praví bajkeři.

     

 

50 nebo 80 km

Samotný závod se skládá z časovky na označeném okruhu (prologu) a ze tří etap, které se dělí na Half race (většinou do 50 km) a Extreme race (do 80 km). Trasy vedou nádhernou přírodou a charakteristické je pro ně velké množství singltreků. Rozhodně nebudou chybět záludnosti v podobě kamenů, sutě, hlíny či kořenů, které zvlášť za vlhka dokážou výkon bajkrů a jejich kol pěkně okořenit.  Součástí obou variant je i závod Enduro, kde o vítězi rozhoduje součet časů na rychlostních zkouškách. Údaje o cílovém času i několika mezičasích zajistí integrovaný čip, který každý závodník bude mít ve startovním čísle. Výsledky jsou tak online k dispozici hned po projetí závodníků.

 

Na trať i nejmladší závodníci

Protože láska ke sportu se často rodí již v dětském věku a ani jízda na horských kolech není výjimkou, pro nejmladší je připraven závod MTB Trilogy KIDS.  Pořadatelé pro tuto kategorii připravují tři etapy, které se pojedou v odpoledních hodinách.

 

Odpočinek (nejen) při hudbě

V rámci doprovodného programu se ve středu uskuteční koncerty skupin Sunday Jam, RestDay, crossover-rockové kapely Rain a pukn-rockové kapely Bez Šance. Účastníkům budou k dispozici sprchy, úschovna kol i kvalitní servisní zázemí. Ke startovnímu balíčku lze zakoupit i sadu masáží, které napomohou vrátit se do sedla v plné kondici. Odměnou pro všechny bakery bude skvělý pocit z výkonu a všichni, kteří závod dokončí, obdrží finišerské tričko. Závod, ubytování i úschova kol končí ve čtvrtek 7. 7. v 10.00 hod.

 

Přesné propozice a bližší informace na www.mtbtrilogy.cz

Vyhledávání

Kontakt

Region Adršpach Pondělí - pátek: 08:00 -17:30

Doporučujeme