Z kasáren do pevnosti Dobrošov

28.10.2016 16:21

Pro všechny malé i velké příznivce vojenské historie připravila dobrošovská pevnost na poslední říjnový pátek zajímavou akci „Z kasáren do pevnosti Dobrošov“. Přijďte 28. října do pevnosti Dobrošov a užijte si den naplněný neobvyklými zážitky.

     

 

V průběhu celodenní akce se seznámíte se životem vojáků za 1. republiky. v expozici „Taková byla 1. republika“ uvidíte ukázky tehdejší módy i předmětů a nástrojů denní potřeby a budete si moci vyzkoušet i různé neobvyklé disciplíny. Připraveny budou vzduchovky a vy si při střelbě z nich ověříte, jak přesnou máte mušku, budete moci zkusit hod granátem, nebo zjistit, jak náročný je pohyb s plynovou maskou či dokonce v plné polní. To a mnohé další na vás čeká během akce určené všem, kteří si přejí nahlédnout do vojenské historie a mají rádi akční zábavu.

 

Pevnost Dobrošov se nachází u stejnojmenné obce nedaleko hranice s Polskem. Můžete k ní zamířit nejen autem, ale také autobusem z Náchoda, který staví v zastávce Dobrošov, a pěšky je to od ní k areálu jen asi 5 minut.

 

Místo

Pevnost Dobrošov

 

Termín a čas konání

28. října 2016 10.00 – 16.00 hod.

 

Vstupné

V tento den je vstupné za polovic.

(Běžné vstupné dospělí 80,- Kč, děti od 6 let, studenti a důchodci 40,- Kč, děti do 6 let zdarma).

 

Parkování

Parkoviště leží asi 300 m za obcí Dobrošov

 

Plakát

 

Kontakt

www.pevnost-dobrosov.kvalitne.cz

Vyhledávání

Kontakt

Region Adršpach Pondělí - pátek: 08:00 -17:30

Doporučujeme